10 Haziran 2016 Cuma

Robotino Bilgileri 1: Step Nedir ?

Step Nedir ?

Robotino Programlamasındaki en önemli şeylerden birisi Step yani Adımlardır. Peki nedir bu step? Step; Belirtilen şarta göre adım atlamadır. Yani aslında birden fazla programı içinde bulunduran ve sizin belirttiğiniz şartlara göre bu programlar arasında geçiş yapan şeydir. Mesela bir örnek verelim. Robotum hiçbir yere sapmadan dümdüz hareket etsin. Önüne engel çıkınca 5 saniye sağa gitsin ve tekrar dümdüz ileri gitsin. Hemen yapalım programı ve nasıl olduğunu gösterelim. Bir önceki dersimizde değişken tanımlamayı görmüştük. Bu derste değişken tanımlama kullanacağız. Eğer önceki konuyu okumadıysanız buradan o konuya gidebilirsiniz.


Evet bu şekilde programımızı yazdık. Bizim buradaki şartımız Duvar değişkeninin 1 çıkışını vermesi. Yani robot duvara 1,7 yaklaşırsa Duvar değişkeni 1 olacaktır ve diğer adıma geçecektir. Yeni step oluşturalım.
Step oluşturduk şimdi o stepteki programı ve şartını yazalım. Sağa doğru 5 saniye gidecek ve sonra ileri gitmeye devam edecek.
Evet bu şekilde yaptıktan sonra Main Programdan şartımızı tanımlayalım.

Sure değişkeni 5000 milisaniye ( 5 Saniye ) değerini alınca Step1'e geçiş yapacaktır. Step 1'de bildiğiniz gibi ileri gidiyor. Programımız ve dersimiz bu kadardı :)

İndirme Bağlantıları


Turbobit Mega

0 yorum:

Yorum Gönder